مقاله علمی در مورد در مورد خاک گربه

راهنمای پذیرش و بورس تحصیلی آلمان،آمریکا،انگلیس،کانادا،نیوزیلند،استرالیا،هند،مالزی،ژاپن،ایتالیا،فرانسه،دوبی و ...

.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

مقاله علمی در مورد در مورد خاک گربه

 

خاک گربه

برای افرادی که سابقه نگهداری از گربه داشته اند اتفاق افتاده که گربه در زمان دفع اطراف ظرف خاک را کثیف کرده،یا تمایلی به استفاده از ظرف خاک نداشته و جای دیگری را برای دستشوئی انتخاب کرده باشد یا مشکلات دیگر!نکات ظریفی برای انتخاب ظرف خاک مناسب گربه و نحوه آماده کردن آن وجود دارد که فراموش کردن هر کدام از آنها منجر به بروز مشکلات این چنینی میشود.

Cat Litter

مهمترین نکته،انتخاب ظرف خاک و خاک مناسب گربه ست،ظرف خاک برای بچه گربه ها نباید آنقدر بزرگ باشد که داخل شدن به آن برایشان دشوار باشد و نباید آنقدر برای گربه های بالغ کوچک باشد که امکان چرخش در آن و پوشاندن مدفوع با خاک برایشان امکان پذیر نباشد.خاک باید از نوع مرغوب بوده یا اگر از خاک با کیفیت پائینتری استفاده میشود در مدت زمان کمتری تعویض شود.Cat Litter

گربه ها به ظرف خاک کثیف و بدبو حساس هستند و گاه به هیچ وجه حاضر به استفاده از آن نیستند بنابراین تعویض خاک در مدت زمان مناسب(قبل از بدبو و مرطوب شدن بیش از حد) اهمیت ویژه ای دارد،ضمن اینکه ظرف خاک هم باید بصورت هفتگی شسته شود.

اگر بیش از یک گربه در منزل نگهداری می کنید بهتر ست برای پیشگیری از بروز مشکلات ذکر شده به تعداد گربه ها ظرف خاک تهیه کنید،گربه ها نسبت به بوی ادرار سایر گربه ها حساس هستند و در برخی مواقع از دفع در مکانی که گربه دیگری قبلا در آن دفع انجام داده خودداری می کنند. (برای افرادی که چند گربه دارند استفاده از ظرف خاکهای اتوماتیک که به صورت خودکار پس از هر بار استفاده،اقدام به تمیز کردن خاک و زدودن بو می کنند توصیه میشود)

خاک گربه میونا بهترین در ایران

اگر گربه بالغی را به تازگی به خانه آورده اید به احتمال زیاد مشکلی برای آموزش او نخواهید داشت و او به راحتی مکان ظرف خاک گربه را در خانه پیدا میکند،اما اگر بچه گربه دارید رعایت برخی از نکات به شما کمک خواهد کرد.

با ورود بچه گربه به خانه،او را به محل ظرف خاک برده و مدتی در آنجا نگه دارید تا فضای اطراف را به خاطر بسپارد،گاها بازیگوشی بچه گربه ها مانع تلاش آنها (با استفاده از حس بویائی) برای یافتن خاک گربه می گردد.

احتمالا در روزهای نخست برای استفاده از ظرف خاک مشکل دارد و اطراف آنرا کثیف خواهد کرد،در این زمان با صدای بلند او را به سمت ظرف خاک برده و داخل ظرف قرار دهید،توجه داشته باشید صدای بلند شما فقط برای جلب توجه او باشد و در او ایجاد اضطراب نکند.چند باری که در زمان دفع او را کنترل کرده و زمانهائی که خارج از ظرف در حال دفع بود او را به داخل ظرف هدایت کنید بخوبی خواهد آموخت که چگونه از ظرف خاک استفاده کند.

خاک بهداشتی گربه Cat Litter

برای بچه گربه های بازیگوش که هیچ زحمتی برای پیدا کردن ظرف خاک نمی کشند مدت زمان کوتاهی از روز که احتمال میرود اجابت مزاج دارد او را در اتاقی به همراه ظرف خاک تنها بگذارید،گربه ها حیوانات منظمی هستند و بخوبی از روتین ها پیروی می کنند ، فراموش نکنید کلیه اسباب بازی هائی که باعث بازیگوشی ش میشود را قبلا از اتاق خارج کرده باشید،محبوس کرن گربه نباید طولانی مدت باشد چون امکان نتیجه عکس در اثر لجبازی گربه وجود دارد.

تمیز کردن روزانه خاک را فراموش نکنید،هرچند ایده آل ست که پس از هر بار استفاده پاکسازی صورت گیرد،حتما از دستکش و بیلچه برای تمیز کردن ظرف خاک استفاده کنید و از تماس مستقیم با دست خودداری کنید.

برخی از گربه ها نسبت به سر و صدای اطراف بسیار حساس هستند که برای این دسته از گربه ها ظرف خاک را حتما در مکانی خلوت و بدون رفت و آمد اعضای خانواده قرار دهید.

 

آفلاتوکسین Aflatoxin

اثر آفلاتوکسین B1 بر رشد سلول‌های اپی تلیال بافت پستانی گاو و سیستم تولیدمثلی

تهیه و تنظیم: واحد تحقیق و توسعه گروه ویوان

چکیده

آفلاتوکسین ها ترکیبات سمی هستند که به‌وسیله قارچ‌هایی همچون آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس به‌عنوان متابولیت های ثانویه در حین رشدشان بر روی مواد خوراکی تولید می‌شوند.

این ترکیبات به‌عنوان ترکیبات سرطان‌زا، جهش‌زا و تضعیف‌کننده سیستم ایمنی در انسان و دام شناخته می‌شوند.

مرکز بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) از بین ۱۸ نوع آفلاتوکسین شناخته‌شده انواع، B1، B2، G1 و G2 را در گروه A ترکیبات سرطان‌زا در نظر گرفته است. در بین آفلاتوکسین ها بیشترین سمیّت و اثر سرطان‌زایی در آفلاتوکسین نوع B1 گزارش‌شده است.

آفلاتوکسین ها می‌توانند منجر به قطعه‌قطعه شدن DNA و ایجاد جهش ژنتیکی و ناهنجاری‌های کروموزومی شوند. AFB1 می‌تواند موجب نکروزه شدن سلول و مرگ سلولی شود. در سلول‌های بافت اپی تلیال پستانی که در معرض سم AFB1 بودند سمیّت سلولی مشاهده شد به‌طوری‌که میزان آن وابسته به غلظت AFB1 بود و بیشترین سمیّت سلولی در سلول‌هایی مشاهده شد که حاوی ۳۵ میکرولیتر AFB1 بودند.

افزایش سطح آفلاتوکسین B1 منجر به افزایش نکروزه شدن و کاهش قابلیت زنده مانی سلول‌های بافت اپی تلیال پستانی در گاوها می‌شود.

آفلاتوکسین ها در برابر گرما و نور مقاوم هستند. پس از ورود سم آفلاتوکسین به بدن، اثرات زیان‌بار آن‌ بر ارگان‌های متفاوتی همچون غدد جنسی آغاز می‌شود. اثرات سرطان‌زای سموم گروه آفلاتوکسین ها برای دهه‌های متمادی بیان‌شده است اما اثرات ضد باروری و تولیدمثلی آن‌ها هنوز تحت آزمایش و بررسی است.

دو نوع فولیکول بر روی تخمدان‌ها نمایان می‌شود: ۱- فولیکول‌های خاموش (یا رشد نکرده که حدود ۹۰ تا ۹۵ % از فولیکول‌های تخمدانی را شامل می‌شود ) و ۲- فولیکول‌های در حال رشد.

همه فولیکول ها قبل از تولد وارد مرحله اولیه تقسیم میوز می‌شوند و با افزایش سن تعداد این فولیکول‌ها کاهش‌یافته به‌طوری‌که در پایان دوران باروری تعداد محدودی از آن‌ها باقی می‌ماند.

فولیکول‌های در حال رشد شامل:

فولیکول‌های اولیه (PrFs)، فولیکول‌های ثانویه (SFs) و فولیکول‌های بالغ (MFs) می‌باشند.

اثر سمیت آفلاتوکسین ها فقط بر سیستم تولیدمثلی جنس ماده نمی‌باشد بلکه می‌توانند منجر به مواردی همچون کاهش تحرک اسپرم‌ها، افزایش ناهنجاری‌ها و کاهش قدرت باروری در جنس نر نیز اشاره کرد.

به‌طورکلی AFB1 برای تمام فولیکول‌های تخمدانی سمی بوده و منجر به تأثیرات آتروژنیک و تحلیل فولیکول ها و کاهش باروری می‌شود. همچنین افزایش ورود آفلاتوکسین ها به بدن منجر به افزایش تخریب سیستم فولیکولی می‌شود.

در اثر فرایند تحلیل فولیکولی ایجادشده به‌وسیله AFB1 مخزن فولیکولی تخمدان کاهش می‌یابد. بعلاوه AFB1 به‌طور معنی‌داری منجر به کاهش جمعیت فولیکول‌های خاموش و یا در حال رشد شده و این شرایط می‌تواند باعث ناباروری و نازایی شود.

مقدمه

آفلاتوکسین ها ترکیبات سمی هستند که به‌وسیله قارچ‌هایی همچون آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس به‌عنوان متابولیت های ثانویه در حین رشدشان بر روی مواد خوراکی تولید می‌شوند (۵).

این ترکیبات به‌عنوان ترکیبات سرطان‌زا، جهش‌زا و تضعیف‌کننده سیستم ایمنی در انسان و دام شناخته می‌شوند (۶، ۷، ۱۰ و۱۱).

مرکز بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) از بین ۱۸ نوع آفلاتوکسین شناخته‌شده انواع، B1، B2، G1 و G2 را در گروه A ترکیبات سرطان‌زا قرار داده است. در بین آفلاتوکسین ها بیشترین سمیّت و سرطان‌زایی در آفلاتوکسین نوع B1 گزارش‌شده است(AFB1). آفلاتوکسین های B2، G1 و G2 فقط در حضور نوع B1 مشاهده می شوند و معمولاً در شرایط عدم وجود آفلاتوکسین B1 گزارشی از وجود دیگر انواع آفلاتوکسین ثبت نگردیده است. در شکل ۱ نمای شماتیکی ساختار شیمیایی آفلاتوکسین B1 ترسیم‌شده است (۱۳).

 

آفلاتوکسین M1، فرم ۴هیدروکسیله ترکیب آفلاتوکسین  B1 می‌باشد که با دامنه ضریب انتقال ۳/۰ تا ۳/۶% غلظت آفلاتوکسین B1  موجود در خوراک، در شیر گاو و دیگر نشخوارکنندگان ترشح می شود.

نکته قابل‌توجه آن است که این ترکیبات به‌وسیله فرایند پاستوریزه شدن حذف نمی‌شوند (۱ و ۱۴).

بیان‌شده است که اثر سمیّت و سرطان‌زایی AFM1 کمتر از AFB1 است اما به دلیل آنکه محصولات لبنی به‌عنوان سالم‌ترین مواد مغذی و همچنین پرمصرف‌ترین ترکیبات خوراکی هستند لذا باید عاری از هرگونه ترکیبات سمی همچون AFM1 باشند. از طرف دیگر به دلیل آنکه سمیّت AFB1 بسیار بالاست می‌تواند بر رشد سلول‌های اپی تلیال بافت پستانی اثرات جانبی داشته و منجر به کاهش تولید شیر شود (۵).

آفلاتوکسین ها می‌توانند منجر به قطعه‌قطعه شدن ملکول DNA و سبب جهش ژنتیکی و ناهنجاری‌های کروموزومی  ‌شوند.

آفلاتوکسین B1 موجب نکروزه شدن سلول و مرگ سلولی شود. به نظر می‌رسد با افزایش سطح آفلاتوکسین ها موتاسیون سلولی و همچنین نرخ نکروزه شدن افزایش می‌یابد (۲).

ازآنجایی‌که ارزیابی‌های سم‌شناسی بر روی حیوانات هزینه بر بوده، سطح دقت آن­ها بسیار متغییر بوده و مسائل اخلاقی در آن دخیل است، لذا آزمایشات کشت سلولی به‌عنوان جایگزینی برای آزمایشات درون­تنی شناخته ‌شده است.

بافت سلولی تک لایه‌ای نمی‌تواند شرایط کشت بافت را در آزمایشات برون تنی فراهم کند اما شرایط کشت سه‌بعدی تقریباً به لحاظ شرایط بیوشیمیایی و بیومکانیکی مشابه شرایط بافت­های بدن می‌باشد. بنابراین آزمون سم‌شناسی بر پایه‌ی شرایط سه‌بعدی محدودیت‌های کار با حیوانات و یا کشت سلولی تک لایه‌ای را حذف می‌کند و اطلاعات بیشتری را در رابطه با اثرات سموم در درازمدت بر بافت‌ها به دست می‌دهد (۲ و ۱۵).

در ادامه به بررسی میزان سمیّت AFB1 بر سلول‌های اپی تلیال بافت پستانی در دو نوع کشت بافت تک لایه‌ای و سه‌بعدی پرداخته می­شود.

بنتونیت دام

واحد تحقیق و توسعه گروه ویوان

واژه بنتونیت دام برگرفته از نام کوههای بنتون در ایالت وایومینگ جنوب ایالات متحده آمریکا است و محلی است که این ماده برای نخستین بار از آنجا استخراج شد.

این نام برای اولین بار توسط نایت در ۱۸۹۸ به کار برده شد.

بنتونیت ­ها رس­هایی هستند که ترکیب عمده و غالب آنها کانی­های گروه اسمکتیت است.

مینرالهای اسمکتیت دو دسته دی­اکتا هیدرال و تری­اکتاهیدرال هستند.

دسته دی­اکتاهیدرال شامل مونت موریلونیت، بیدلیت و نانترونیت است و دسته تری اکتاهیدرال هکتوریت و ساپونیت می­باشد.

مهمترین جزء که ویژگیهای بنتونیت دام را تعیین میکند، میزان مونت­موریلونیت است.

نام مونت­موریلونیت برگفته از نام رسوبات مونت­موریلون در جنوب فرانسه است.

از مهمترین خواص مونت­موریلونیت می­توان از خاصیت تبادل کاتیونی، خاصیت شکل­پذیری، انقباض و انبساط و رنگ­پذیری آن نام برد. میزان هر یک از این خواص به درصد و ماهیت عناصر موجود در آن بستگی دارد. برای مثال میزان شکل پذیری نوع سدیمی از نوع کلسیم دار مونت موریلونیت بیشتر است.

فرمول کلی دسته دی اکتاهیدرال به صورت زیر است:

در این فرمول R کاتیون بین لایه­ای و mH2O تعداد مولکولهای آب بین لایه­ای است.

در موقعیت تتراهیدرال Al به جای Si و در موقعیت اکتاهیدرال به مقدار جزیی توسط ۳+Fe و گاها توسط Fe2+ و Mg2+  جاشین می­شود.

 اندازه بلور و شکل و بار ذرات الکتریکی از جمله مواردی هستند که موجب خواص و کاربری­های متفاوت مونت­موریلونیت میشوند.

هر بلور مونت­موریلونیت در مجموع دارای بار منفی است بنا بر این می­تواند کاتیون­های دارای بار مثبت نظیر سدیم و کلسیم را جذب کند کاتیونهای سطح بنتونیت دام به سهولت قابل جانشینی با کاتیونهای دیگر است که به این خاصیت ظرفیت جانشینی کاتیونی می­گویند. هم چنین به دلیل این بار منفی وقتی که مونت­موریلونیت در آب قرار می­گیرد نیروی الکتروستاتیک بین مولکولهای مونت­موریلونیت و آب باعث می­شود به حالت معلق در آمده و ویژگی کلوئیدی از خود نشان می­دهد.

 این مواد ساختار سه لایه دارند که متشکل از دولایه تترا هیدرال و یک لایه اکتاهیدرال است.

بنتونیت دام ساختار سه لایه دارد و میتواند جذب بین لایه­ای در صفحات خود داشته باشد. در مونت موریلونیت بخشهای تتراهیدرال شامل SiO4 است که لایه اکتاهیدرال را در بر گرفته است.

همانطور که اشاره شد لایه اکتاهیدرال ترکیب عمومی M(O5,OH) دارد که عنصر M عمدتا آلومینیوم و منیزیم است اما گاها آهن نیز در این ساختار جا میگیرد.

این ترکیبات بار منفی دارند که توسط کاتیونهای قابل تبادلی که در فضای بین لایه­ای قرار میگیرند تا حدودی جبران و خنثی میشود. این مقدار بار الکتریکی کمتر از آن است که بتواند پیوند محکم دایمی با کاتیونها برقرار کند و بنا براین این کاتیونها به سادگی قابل تبادل می­باشند.

این کاتیونهای تبادلی ویژگی­های بنتونیت دام را رقم می­زند. بسته به ماهیت پیدایش بنتونیت، علاوه بر مونت موریلونیت دارای مواد معدنی فرعی مانند کوارتز، فلدسپار، کلسیت و جیپسوم نیز هستند.

حضور این مینرالها در ساختار بنتونیت ارزش صنعتی آن را بسته به کابرد آن تحت تاثیر قرار میدهد.  بنتونیتها ویژگیهای کلوئیدی قوی دارند و با جذب آب افزایش حجم قابل توجهی دارند. ویژگیهای خاص بنتونیت از قبیل هیدراسیون، تورم، جذب آب، ویسکوزیته و تیکسوتروپی، آن را تبدیل به یک ماده ارزشمند کرده است.

فرم سدیمی بنتونیت میتواند به جذب آب افزایش حجمی معادل ۱۲ تا ۱۵ برابر حجم اولیه خود داشته باشند و وزن آنها هم با جذب آب به بیش از ۵ برابر وزن خشک اولیه میرسد. بنتونیت هنگام استخراج به شکل جامد است و محتوای رطوبت آن نزدیک به ۳۰ درصد است. در صورت لزوم در حین استخراج شکسته شده و برای فعال شدنش به آن خاکستر سود اضافه می­شود.

عموما فرم سدیمی بنتونیت را به اختصار بنتونیت و فرم کلسیمی را فولرز ارت میخوانند.

اهمیت اقتصادی و تجاری بنتونیت بیش از آنکه به خواص و ترکیب شیمیایی آن وابسته باشد به ویژگیهای فیزیکوشیمیایی آن مرتبط است. شکل پذیری، نرمی و لینت و  از ویژگیهای بنتونیت است. از لازمه­های عرضه بنتونیت به بازار فرآوری و اعمال فرآیند بر روی آن است.

بنتونیتها بسته به وفور عناصر سدیم و کلسیم به سه دسته بنتونیت سدیمی، بنتونیت کلسیمی، و بنتونیت سدیمی-کلسیمی نامیده میشوند. اما بنتونیتهای صنعتی عمدتا از دو دسته بنتونیت هستند: نوع تورم­پذیر یا سدیمی و نوع غیرتورمی یا کلسیمی کهو به مقدار کمتری از سایر اسمکتیت ها در آن ها یافت می­شود.

فضای پایه اسمکتیتهای بدون آب ۱ نانومتر است. بنتونیتهای کلسیمی و سدیمی هواخشک به ترتیب یک و دولایه آب در فضای بین لایه­ها دارند و فضای پایه آنها به ترتیب به ۲۶/۱ و ۵۴/۱ نانومتر می­رسد.

حالت فیزیکی بنتونیت بسته به محتوای آب فرق میکند، و از یک ماده خشک بدون آب تا سوسپانسون متغیر است. تغییر حالت بنتونیت با جذب آب از فرم خشک به فرم ژل را تورم میگویند.

با توجه به میزان افزایش فضا در اثر تورم، دو مکانیسم برای تورم پیشنهاد میشود: مکانیسم تورم کریستالی، اولیه یا میکروسکوپیک و مکانیسم تورم اسموتیک یا ماکروسکوپیک.

میزان تورم بنتونیت بستگی به مینرالوژی آن، اندازه، والانس (ظرفیت)، الکترونگاتیوی و انرژی هیدراسیون کاتیونهای قابل تبادل دارد.

ساختار متخلخل بنتونیت

شکل منافذ بنتونیت متفاوت است و میتواند به شکل استوانه­ای، گوه­ای و  باشد.

منافذ با قطر کمتر از ۲ نانومتر میکروپور، منافذ با قطر بین ۲ تا ۵۰ نانومتر مزوپور و منافذ با قطر بیشتر از ۵۰ نانومتر ماکروپور نامیده میشوند.

مطالعات نشان داده است که اغلب منافذ بنتونیتها مزوپور و میکروپور هستند.

فرآیندهایی که عموما روی بنتونیت انجام میشود عبارتند از : فرآیندهای فعال سازی اسیدی و تیمارهای حرارتی.

بنتونیتها ندرتا به صورت مونومینراله یافت میشوند و اغلب ممکن است حاوی مینرالهای رسی و غیر رسی باشند.

مینرالهای غیر رسی در پراش پرتو ایکس پیک تیزتری نسبت به اسمکتیت­های و سایر مینرالهای رسی ایجاد میکنند که معیار تشخیصی مهمی برای شناسایی ماهیت بنتونیت است. اغلب مینرالهای غیر رسی موجود در ترکیب بنتونیت پلی مورفهای سیلیکا مانند کوارتز و سیلیکاس، فلدسپار، زئولیت، کربناتها، سولفیتها، سولفیدها و سولفاتها، اکسیدها و هیدروکسیدها هستند.

جذب مولکولهای غیرقطبی :

اسمکتیتها و سایر مینرالهای رسی  مولکولهای غیرقطبی نظیر نیتروژن، آرگون، اتان را در دماهای بالا جذب نمی­کنند.

این مولکولها میتوانند  در دمای گدازش آنها به صورت سطحی جذب شوند اما نمیتوانند با فضای بین لایه­ها نفوذ کنند. بنابراین حجم و سطح اشغال شده توسط مولکولهای قطبی کمتر از مقادیر نظری شده است.

جذب مولکولهای غیرقطبی :

مولکولهای آب که در حالت هواخشک به طور طبیعی در فضای بین لایه­ای وجود دارند می­توانند با مولکولهای مختلف قطبی مانند الکلهای کوتاه زنجیر، گلیسرول، کربوهیدراتها، اتیلن گلایکول، ۲-اتوکسی اتانول، آمینهای الیفاتیک و آروماتیک و رنگهای آلی جایگزین شوند.

رس­های پایه :

کاتیونهای بین لایه­ای میتوانند با تمام کاتیونهای آلی و معدنی جایگزین شوند. اسمکتیت سدیم و اسمکتیت هیدروژن به ترتیب با فعال­سازی توسط سود و اسید تولید میشوند.

رسهای پیلارد با وارد کردن موادی مثل کاتیونهای فلزی چند هسته­ای در بین لایه ها پس از جایگزینی کاتیونهای قابل تبادل مثل سدیم تولید میشوند. اسمکتیت هیدروژنی و رسهای پایه نسبت به فرم طبیعی خود تخلخل بیشتری دارند.

با توجه به کاربرد و مصرف نهایی بنتونیت، عملیات فرآوری و غربال کردن آن برای رسیدن به اندازه و ویژگیهای لازم انجام میشود.

برای برخی از مصارف خاص ناخالصی ها و کلوخه­های مواد معدنی حذف میشود و برای تولید بنتونیت فعال شده­ی اسیدی (خاک سفیدکننده) با اسید و برای تولید ارگانو بنتونیت با مواد آلی تیمار می­شود.

فرم اصلاح شده مونت موریلونیتهای طبیعی( فرم تک یونی، با کاتیونهای آلی و معدنی)، بنتونیتها، کاربردهای فنی متعددی پیدا کرده است.

کاربردهای آن امروزه شناخته شده است.

اگرچه امروزه آنها در تغذیه استفاده می­شوند، بدون اغراق می­توان آن را ماده هزاره­ی جدید نامید. ظرفیت بالای مینرال­های اسمکتیت نه تنها موجب کاربرد وسیع آنها در صنعت شده است بلکه به عنوان یک جاذب برای عناصر سنگین و باکتریها و عمال جاذب توکسینها و مواد ضد تغذیه­ای نیز کاربرد دارد. در تغذیه دام بنتونیت­ها به عنوان محافظ کبد و جاذب سموم خصوصا آفلاتوکسین کاربرد که به طور سریع به سموم متصل شده و مانع جذب آنها از لوله گوارشی می­شود. به این ترتیب اثرات نامطلوب آفلاتوکسینها بر کبد کاهش می­یابد.

بنتونیت در تغذیه طیور

در آزمایشی برای ارزیابی قدرت جذب جاذبهای مختلف، بنتونیت بهترین نتیجه را نشان داده است.

همچنین کائولین به تنهایی در جذب سموم و بهبود عملکرد نسبت به بنتونیت چندان موثر نبود. بر خلاف کائولین که ساختار تک لایه و فقط توان جذب سطحی دارد، زئولیتها آلومینوسیلیکاتهای هیدراته کریستاله هستند که هم به طور طبیعی یافت می­شوند و هم به صورت سنتتیک تولید می­شوند و ویژگیهای تبادل یونی دارند.

در میان تعداد زیاد زئولیتهای طبیعی، کلینوپتیلولیت بیشتر شناخته شده است.زئولیتها، کائولین و بنتونیت به عنوان جاذب خوراک دام و طیور استفاده می­شوند.

مهمترین کاربردهای بنتونیت

ریخته گری و ذوب فلزات :

در صنعت ذوب فلزات بنتونیت به عنوان یک ماده چسبنده در آماده سازی قالب های شن و ماسه برای تولید آهن، فولاد و ریخته گری غیر آهنی استفاده می شود.

خواص منحصر به فرد بنتونیت به همراه پایداری دمایی آن را برای استفاده در این صنایع و تولید محصول اب کیفیت بالا مناسب کرده است.

بستر گربه :

به دلیل جذب بالای آب، بنتونیت میتواند به عنوان بستر برای گربه و سایر حیوانات خانگی استفاده شود.

عمران و معماری :

در مهندسی عمران بنتونیت به طور سنتی به عنوان یک عامل لوبریکانت در دیوارهای دیافراگمی و پایه به کار میرود. بنتونیت دام به دلیل ویسکوزیته و پلاستیسیته خاص خود در تولید سیمان پرتلند، به کار میرود.

خالص سازی سنگ آهن و تولید پلت آهن :

با استفاده از بنتونیت  دام برای تبدیل سنگ آهن به پلتهای کروی برای تغذیه کوره­های تولید آهن خام، مناسب است.

محیط زیست :

ویژگیهای جذبی بنتونیت آن را برای استفاده در تصفیه پساب مناسب کرده است. همچنین در سایتهای دفن زباله برای جلوگیری از نشت پساب به آبهای زیرزمینی میتوان از ویژگیهای خاص بنتونیت بهره جست. بنتوننیت یک لایه محافظ فعال در تولید رسهای ژئوسنتتیک است.

حفاری :

برای گل حفاری در حفر چاه های آب و چاه های عمیق نفتی به عنوان لوبریکانت استفاده میشود.

تصفیه و خالص سازی :

ویژگیهای جذبی خاص بنتونیت دام آن را برای استفاده در صنعت تصفیه و حذف ناخالصی از مواد خوراکی به ویژه روغن و نوشیدنیها کاربرد دارد.

کشاورزی :

در صنعت خوراک دام بنتونیت دام به عنوان جاذب سموم قارچی و پلت بایندر استفاده میشود.در باروری خاک به عنوان یک تبادلگر یون برای بهبود ویژگیها خاک استفاده میشود. همچنین بنتونیت دام به عنوان یک حامل برای استفاده از آفت­کشها و علف کشها استفاده میشود.

داروسازی و صنایع بهداشتی :

در صنعت تولید دارو بنتونیت دام به عنوان پرکننده و فیلر  استفاده میشود. در تولید کرم های محافظ، مواد ضد سوزش برای التیام اگزماف تولید لوسیون کالامین  و . کاربرد دارد. تقریبا تمام محصولات مراقبت شخصی و کرمها حاوی بنتونیت هستند. به عنوان پادزهر در مسمومست با عناصر سنگین کاربرد دارد.

شوینده­ها :

تولید شوینده های مختلف از قبیل صابون، مایع های شست و شو دست، بر استفاده از بنتونیت تکیه دارند.

رنگ سازی :

در صنعت رنگ سازی بنتونیت به دلیل ویژگیهای تیکسوتروپیک، به عنوان عامل رقیق کننده و جلا دهنده استفاده میشود.

کاغذسازی :

بنتونیت برای تولید کاغذ اهمیت دارد زیرا برای جذب رزینهای چوب که در مکانیسمهای تبدیل پالپ به کاغذ اختلال ایجاد میکنند و نیز برای بهبود کیفیت کاغذ استفاده میشود. هم چنین بنتونیت در بازیافت کاغذ برای حذف جوهر استفاده میشود.

کاتالیست:

رسهای اصلاح شده و تیمار شده در مکانیسمهای کلیدی کاتالیز اسیدی کابرد دارد. اغلب در فرآیندهای آلکیلاسیون در تولید افزودنیهای سوخت کاربرد دارد.

آفلاتوکسین

خاک گربه

بنتونیت

 

 

 نکته مهم: این متن یک رپرتاژ آگهی می باشد و سایت ما در مورد محتوای آن مسئولیتی ندارد. مسئولیت بر عهده سایتی است که در داخل متن رپرتاژ آگهی لینک شده است.





:: بازدید از این مطلب : 1390
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : khashayars
ت : شنبه 23 تير 1397
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی